Makaron carbonara ze szpinakiem

szpinak mrożony,
śmietanka kremowa,
15dag boczek wędzony,
masło czosnkowe,
ząbek czosnek,
2-3 jajka,
makaron,
10dag parmezan starty

Makaron ugotować al dente. Jajka sparzyć, wbić do miseczki i rozmącić ze śmietaną. Szpinak (rozmrożony, najlepiej w liściach) podsmażyć na roztopionym czosnkowym maśle. Boczek, pokrojony w kostkę, wrzucić na rozgrzaną suchą patelnię (po szpinaku,tłuszcz sam się wytopi) i zrumienić. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku, garść pietruszki suszonej i szpinak. Zamieszać i dorzucić ugotowany makaron. Na najmniejszym ogniu, wlać masę jajeczną i wymieszać (nie trzymać za długo, by jajka się nie ścięły). Posypać parmezanem. Podawać od razu! :)