Roladki schabowe z kiełbaską

4 plastry schabu bez kości,
kiełbasa toruńska,
4 plastry szynka,
sos serowy,
koper świeży,
ser żółty w plastrach,
pieprz cayenne

Schab umyć i osuszyć. Rozbić pod folią. Natrzeć solą ziołową, cayenne i białym pieprzem. Na każdym plastrze układać ser, wędlinę i kiełbasę pokrojoną w krążki. Zawinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zalać sosem serowym i posypać koperkiem. Piec ok. godz. 200 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>