szklanka mleka,
250ml śmietany 30% lub 36%,
łyżka wiórek kokosowych,
2 łyżki wody,
2 łyżeczki żelatyny,
laska wanilii,
sos toffi,
Ok. 70-80g cukru
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody (zamieszać dokładnie) i odstawić na 5min. Mleko i śmietankę wlać do garnka. Laskę wanilii przepołowić, wyskrobać ziarenka i całość dodać do mleka razem z cukrem. Trzymać na małym ogniu do zagotowania. Wiórki dorzucić tuż przed zagotowaniem. Zdjąć z ognia, wyjąć laskę wanilii i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać całość i przelać do foremek (u mnie filiżanki). Gdy wystygnie, schować do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć z foremek, zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. Polać sosem.