Podwójna pierś z kurczaka
Ser z ziołami brie
Żurawina do mięs w słoiku
Sól czosnkowa
Pieprz kolorowy świeżo zmielony
Chili pieprz Cayenne
Estragon otarty
Bazylia otarta
Kurkuma mielona
Goździki (3-4)
Kwasek cytrynowy
Pierś przeciąć na pół i pod folią delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i posypać chili oraz estragonem i bazylią (łyżka). Dokładnie natrzeć kurkumą. Zawinąć w folię spożywczą razem z goździkami i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Po wyjęciu na wierzch położyć plastry sera brie. Roladki zwijać sznurkiem lub spinać wykałaczkami. Włożyć na rozgrzany olej rzepakowy. Chwilę obsmażyć z obu stron. Po osączeniu z oleju zawinąć mięso w folię aluminiową i zapiekać ok. 25-30 min. w 180 stopniach. Pozostawić na 5 min. w zamkniętym piekarniku.
Żurawinę ze słoika posypać odrobiną cukru i kwasku cytrynowego, dodać ok. 20 ml wody i chwilę podgotować. Sosem polać mięso.